الجمعة، 12 يوليو 2013

طريقة عمل الكنافة زي المحلات بمناسبة رمضان

طريقة عمل الكنافة زي المحلات بمناسبة رمضان

 


 



 


بسم الله الرحمن الرحيم



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


طبعا كل واحدة بيبقى نفسها تعمل كنافة زي اللي بتجيبها من المحل تكون ملفوفة وشكلها جميل ومتبقاش مجرد صينية كنافة عادية على شكل مربعات او سامبوكسات وعشان كده هقولكم ازا طريقة عمل الكنافة الصوابع وطبعا كلنا عارفين ان شهر رمضان شهر العبادة والرحمة والكرم وصلة الرحم وبنلاقي الناس كلها فرحانين برمضان وبيعزمو بعض والعائلات بتتجمع مع بعضها وتبقى لمة رمضان احلى لمة وست البيت بتعمل عزومات واكلات مختلفة مش بناكلها الا في رمضان وبس لأنها اكلات مميزة بنعرفها برمضان ومنها القطايف وناس كتير مش بتعمل الكنافة غير في رمضان
اولا هتشتري كنافة بس مش من البلدي وتكون طويلة ومظبوطة مش منعكشة وتكون طازة وطرية
هتسيحي الزبدة او تسخني السمنة اللي هتستخدميها وبالفرشاة ادهني الكنافة بعد طبعا ما تاخدي شريط رفيع منها كده طويا ومظبوط تددهنيه بالفرشاة وتليفه على صباعك التخين ده وتحطيه في الصنية هتكون الكنافة طويلة كده بعد ما تشيليها من صباعك هتحطي جواها الحشو لوز وبندق وزبيب او سوداني حسب ما تحبي وحسب الامكانيات وبعدين تدخلي الجزء اللي طالع ده وتكملي كده وترصي الصوابع كلها جنب بعضيها وفي الآخر هتجيبي صنية تانية بنفس مقاس الصنية اللي بتحطي فيها الكنافة و تحطيها ع الصنية وتضغطي عشان الكنافة تتساوى ادهني وش الصنية بالسمنة وطبعا قبل ما تحطي الكنافة هتكوني دهناها من تحت ودخليها الفرن وبعد ما تخرجيها اسقيها بالشربات البارد وبالهنا والشفا

0 التعليقات:

إرسال تعليق